Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Privzeta velikost pisave
DOM AGENT
Domov arrow Storitve arrow Vpis v zemljiško knjigo
Vpis v zemljiško knjigo Natisni e-naslov
Pomen zemljiške knjige kot javnega registra
Zemljiška knjiga je javna knjiga, namenjena vpisu in javni objavi podatkov o pravicah na nepremičninah in pravnih dejstvih v zvezi z nepremičninami, sestavljena iz glavne knjige in zbirke listin.

Vpis lastninske pravice, vpis zakonite služnostne pravice, zastavne pravice, pravice stvarnega bremena in vse druge pravice katere se vpisujejo v zemljiško knjigo, zaupajte našemu strokovnjaku, kateri bo priprail vse potrebno, da bo sodišče te pravice dejansko vpisalo v zemljiško knjigo. Vknjižbe, predznambe, zaznambe (glavni vpisi), poočitve in plombe (pomožni vpisi) v Zemljiško knjigo opravljamo NA CELOTNEM PODROČJU Republike Slovenije, z vpisom vseh vrst nepremičnin. Preverimo prvotni vpis nepremičnine, pripravimo predlog, sklep in potrebno dokumentacijo ter poskrbimo za dejanski vpis vaše nepremičnine.Vrste vpisov v ZK.
Vknjižba je vpis, s katerim se doseže ali izkaže pridobitev, prenehanje ali omejitev pravice.
Predznamba je vpis, s katerim se doseže ali izkaže pridobitev, prenehanje ali omejitev pravice, ki učinkuje pod pogojem, da se predznambo opraviči.
Zaznamba je vpis ali izbris pravnih dejstev, za katere zakon določa, da se vpisujejo v ZK .

Zbirka listin hrani dokaze oz. podlage, ki so utemeljevale vpise v glavno knjigo. Ta del ZK ni javen. Vpogled v ta del ZK lahko izvaja samo tisti, ki za to izkaže pravni interes.


Omejeni krog pravic katere se vpisujejo v Zemljiško knjigo:
  • lastninska pravica
  • zastavna pravica
  • služnostna pravica
  • pravica stvarnega bremena
  • zemljiški dolg
  • stavbna pravica

 
< Nazaj

Uporabniki


Ste pozabili geslo?

Obvestila, novosti...

Naroči se na obvestila, novosti, itd iz spletne strani www.domagent.si.


Anketa

Kdaj je po vašem mnenju primeren čas za nakup nepremičnine?
 

Obiski

Danes6
Ta teden124
Ta mesec243
Skupaj219041