Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Privzeta velikost pisave
DOM AGENT
Domov arrow Storitve arrow Izdelava pogodb in popoln prenos lastništva
Izdelava pogodb in popoln prenos lastništva Natisni e-naslov
Superficies solo cedit – enotnost  nepremičnine,
Pomeni pravno povezanost zemljišča in objekta. Vse, kar je po namenu trajno spojeno ali je trajno na nepremičnini, nad ali pod njo, je sestavina nepremičnine, razen če zakon določa drugače (8. člen SPZ).


Zavezovalni pravni posel zahteva sestavo jasnih in nedvoumnih pogodb, katere so podlaga za pridobitev nepremičnine na osnovi nakupa, darila ali menjave  nepremičnine. Pravni red v republiki Sloveniji zahteva, da te pogodbe sestavi univ.dipl. pravnik. Pri vsakme pravnem poslu z nepremičninamodbah  je obvezna še  notarska overitev prodajalčevega podpisa. V določenih primerih tudi obvezen notarski zapis.

          

Naročilo izdelave in sestave vseh vrst pogodb pri pravnih poslih z nepremičninami lahko oddate v naši pisarni ali po elektronski pošti.

Pogodbe bodo pripravljene kot osnova pravnega posla za pridobitev lastninske pravice, kar pomeni, da s samo pogodbo še ne pridobite lastninske pravice. Za dokončno pridobitev lastninske pravice je potreben še razpolagalni pravni posel katerega vam seveda uredimo v naši pisarni.

Primer pogodb po OZ:
Prodajna pogodba

  • S prodajno pogodbo se prodajalec zavezuje, da bo stvar, ki jo prodaja, izročil kupcu tako, da bo ta pridobil lastninsko pravico, kupec pa se zavezuje, da bo prodajalcu plačal kupnino (prvi odstavek 435. člena OZ).
Menjalna pogodba

  • Z menjalno pogodbo se vsak pogodbenik zavezuje nasproti svojemu pogodbeniku, da mu bo izročil zamenjano stvar, tako da bo ta pridobil lastninsko pravico (prvi odstavek 528. člena OZ).
Darilna pogodba

  • Z darilno pogodbo se ena oseba (darovalec) zaveže na drugo osebo (obdarjenca) neodplačno prenesti lastninsko pravico ali drugo pravico ali na drugi način v breme svojega premoženja obogatiti obdarjenca, obdarjenec pa izjavi, da se s tem strinja (prvi odstavek 533, člena OZ).
 
< Nazaj   Naprej >

Uporabniki


Ste pozabili geslo?

Obvestila, novosti...

Naroči se na obvestila, novosti, itd iz spletne strani www.domagent.si.


Anketa

Kdaj je po vašem mnenju primeren čas za nakup nepremičnine?
 

Obiski

Danes10
Ta teden83
Ta mesec555
Skupaj211444