Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Privzeta velikost pisave
DOM AGENT

>> POSEBNA PONUDBA

Domov
Svetovanje Natisni e-naslov

Poznate usodna dejstva o kupcih?

  • razočarani kupci svoje nezadovoljstvo delijo z 20. prijatelji
  • 95% kupcev se ne pritoži zaradi slabe storitve
  • pridobivanje 1 novega kupca stane 7-krat več kot ohranjanje starega
  • 90% nezadovoljnih kupcev odide h konkurenci
Sestavni del našega poslovanja je svetovanje strankam. Še tako majhen nasvet vam lahko prihrani nepotrebne denarne in časovne stroške. Svetujemo vam pri vseh nepremičninskih poslih, velja tako za pravne kot za fizične osebe.

Nakup stanovanja, enostanovanjske hiše ali stavbnega ali kmetijskega zemljišča neposredno od fizične osebe je tvegan, če prodajalca ne poznamo dobro, predvsem pa je tvegan v primerih, ko nepremičnina še ni vpisana v zemljiško knjigo in ni mogoče preveriti, ali je nepremič nina morda zastavljena ali kako drugače obremenjena. Nevarnosti, ki se jim izpostavlja kupec niso zanemarljive. Potrebno je natančen postopek preverjanja pravnega stanja nepremičnine; kaj mora pred nakupom kupec preveriti in na kaj mora biti še posebno pozoren.

Nakup nepremičnine v novozgrajeni stavbi je zakonsko prevetren. Upoštevati je potrebno določila novega Zakona o varstvu pravic kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, ki je bil sprejet januarja 2004, veljati pa je pričel 1. avgusta 2004. Kupcem svetuje, kako naj izbirajo investitorja, kako naj ravnajo ob podpisu prodajne pogodbe, kako naj ravnajo v primeru morebitnih sprememb pri gradnji (na željo kupca, na predlog prodajalca). Opozarja, na kaj morajo biti pozorni pri prevzemu stanovanja, pri morebitnem uveljavljanju pogodbene kazni, pri reklamacijah in odpravi morebitnih napak ter pri vknjižbi lastninske pravice v zemljiš ko knjigo.

Finančni lizing nepremičnin. Lizing kot oblika financiranja se je pri nas začel pospešeno razvijati v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, najprej pri nakupu motornih vozil, kasneje pri nakupu poslovnih prostorov, v zadnjem času pa tudi pri nakupu stanovanj in enostanovanjskih hiš. Pogoji, ki jih nudijo lizingodajalci, so na prvi pogled ugodni, vendar je treba biti tudi pri takem nakupu previden. Svetovalec vam bo predstavil nekaj osnovnih podatkov in priporočil, s katerimi bi moral biti kupec seznanjen, preden se odloči za nakup stanovanja na lizing. Opozarja zlasti na dejstvo, da je stanovanje v lasti lizingodajalca, dokler ni v celoti plačano. Kupec ima v tem času samo razpolagalno pravico...

Popolnova nova oblika zavarovanja nepremičnine pa je zemljiško pismo oz. zemljiški dolg. Zemljiški dolg je po Stvarno pravnem zakoniku vsebinsko opredeljen kot pravica zahtevati poplačilo določenega denarnega zneska iz vrednosti nepremičnine pred drugimi upniki s slabšim vrstnim redom. Gre za samostojno poplačilo iz vrednosti nepremičnine. Zemljiški dolg se ustanovi na podlagi enostranskega pravnega posla in z vpisom v ZK ter izstavitvijo zemljiškega pisma, nato pa se prenaša izven knjižno. Zemljiški dolg je po vrednosti izenačen z notarsko hipoteko ima pa veliko drugih prednosti, predvsem je cenejši, uporabiti ga je mogoče pri vsakem pravnem poslu. V državah evropske skupnosti je z zemljiškim pismom zavarovano že preko 80% nepremičninskih poslov.

Svetujemo vam lahko pri pravno - finančnih - bančnih poslih povezanih z nepremičninami, davčnih in stvarno pravnih poslih. Posebno svetovanje vam nudimo glede projektnih, gradbenih in izvedenih delih pri prometu z nepremičninami. Pri tem nam pomagajo zunanji priznani strokovni sodelavci. 
< Nazaj   Naprej >

Uporabniki


Ste pozabili geslo?

Obvestila, novosti...

Naroči se na obvestila, novosti, itd iz spletne strani www.domagent.si.


Anketa

Kdaj je po vašem mnenju primeren čas za nakup nepremičnine?
 

Obiski

Danes5
Ta teden78
Ta mesec550
Skupaj211439